pátek 5. listopadu 2021

Na divoký západ

V půlce září mě kamarádka požádala, jestli bych pro ni neušila kostým na larp Noc křížů. Termín byly trochu šibeniční dva týdny, ale neměly být složité. No, nakonec byly, ale byla zábava je šít. 

https://www.facebook.com/michalkarafoto

Střih na halenku jsem nakreslila sama, střih odpovídající představě jsem nenašla, a hlavně z ní byly vidět jen rukávy. Jako materiál posloužil kus jemného  bílého lnu, který jsem nestihla využít na vlastní kostýmy. 

U střihu na živůtek šatů byl hlavním požadavkem stojáček a zapínání na boku. Nakonec jsem našla střih se šikmým zapínáním, který nám připadal jako fajn základ. 

Bylo třeba přesunout zapínání ze zad na bok a udělat ho na knoflíky, ubrat rukávy a vyrobit z ozdobného šikmého zapínání funkční. 


Vyzkoušely jsme různé varianty knoflíků, ale nakonec jsme došly k tomu, že bez potahování to nepůjde. A bylo to dobré rozhodnutí.

https://www.facebook.com/michalkarafoto

Živůtek jsem podšila, aby neprosvítala bílá košile. A ze zbytku látky jsem nastříhala co nejširší  sukni. Někdy v té době mě napadlo, že kapsy by byly taky fajn a schovala je do švů.

https://www.facebook.com/michalkarafoto
Po dlouhé době jsem pracovala na nějakém kostýmu a bylo to hrozně fajn. A i majitelka byla s výsledkem spokojená.

https://www.facebook.com/michalkarafoto
Krásné fotky z akce jsou z larpu Noc křížů a pořídili je Michal Kára a Anoisina spoušť.  
 
https://www.facebook.com/anoisinaspous

Žádné komentáře:

Okomentovat